Parkeren bij Groningen Airport Eelde duurder

De prijzen voor parkeerplaatsen rondom luchthavens in Nederland zijn met 7 procent gedaald ten opzicht van vorig jaar. Maar bij Groningen Airport Eelde is het parkeren duurder geworden. Al zijn de tarieven in Eelde nog altijd lager dan bij elk ander Nederlands vliegveld.

Dit blijkt uit een jaarlijkse vergelijking van Parkos. Het online vergelijkingsplatform vergeleek de prijzen voor de zomer van 2024 met die van afgelopen zomer.

Bij Nederlandse vliegvelden betaalt een vakantieganger deze zomer gemiddeld 66,16 euro voor acht dagen parkeren. Vorig jaar moest 71,31 euro worden afgerekend. Een daling van 7 procent.

Maar niet op alle vliegvelden is het parkeren goedkoper geworden. De grootste procentuele stijging is te zien bij Groningen Airport Eelde: ruim 5 procent. Toch blijft het in vergelijking met de andere Nederlandse luchthavens goedkoop parkeren in Eelde. Voor acht dagen parkeren in de zomervakantie betaal je er 40 euro.

Bij Rotterdam The Hague Airport is het parkeren het duurst: 97,26 euro voor een week. Op Schiphol kost een plekje gemiddeld 66,55. Maastricht Aachen Airport komt met 51,33 euro het dichtst in de buurt van Eelde.

Behalve de Nederlandse luchthavens heeft Parkos de door Nederlanders veel gebruikte luchthavens vlak bij de grens in België en Duitsland meegenomen in het onderzoek. Bij Frankfurt Hahn Airport kun je het goedkoopst je auto stallen, blijkt uit de vergelijking: 37,27 euro voor acht dagen parkeren in de zomervakantie.

Guus Kerstholt van Parkos schrijft de prijsdaling toe aan de toegenomen concurrentie. ,,Er zijn simpelweg meer parkeeraanbieders waaruit mensen kunnen kiezen. Deze toenemende concurrentie is niet enkel afkomstig uit Nederland, maar ook vanuit Duitsland. Nederlanders kiezen namelijk steeds vaker voor vluchten vanaf Duitse luchthavens.”
 
Bron: Dagblad van het Noorden
Gepubliceerd: 29-03-2024