De prijswinnaars van RegioNoordPanel zijn bekend (eerste kwartaal 2024)! Onder de “lees meer” kunt u lezen wie de gelukkige winnaars zijn van één van de tien gratis kwartaalabonnementen op Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant of het Friesch Dagblad.

De prijzen voor parkeerplaatsen rondom luchthavens in Nederland zijn met 7 procent gedaald ten opzicht van vorig jaar. Maar bij Groningen Airport Eelde is het parkeren duurder geworden. Al zijn de tarieven in Eelde nog altijd lager dan bij elk ander Nederlands vliegveld.

Meer toeristen trokken het afgelopen jaar naar Nederland, meldde statistiekbureau CBS dinsdag. Een duik in de cijfers laat zien dat het Friese toerisme achterblijft. Maar dat blijkt een vertekend beeld.

Het aantal kinderen zonder zwemdiploma is tussen 2018 en 2022 verdubbeld. Het zijn vaak kinderen uit gezinnen met weinig geld of met een migratieachtergrond die hun zwemdiploma niet halen. 

Het gaat Drenthe naar den vleze. In een jaar tijd groeide de werkgelegenheid met 1,7 procent, dat zijn 4050 banen. Meppel is kampioen met een groei van 3,5 procent.