Nieuws

Meer auto’s uit China dan uit Japan in 2023

China heeft Japan vorig jaar ingehaald als 's werelds grootste exporteur van auto's. In 2023 voerde China ruim 4,9 miljoen auto's uit, meldde de branchevereniging CAAM. Dat is meer dan de 4,4 miljoen geëxporteerde auto's die de Japanse vereniging voor autofabrikanten meldde.

Geld motiveert westerling het meest

De studie vergeleek in zes verschillende landen de mate waarin mensen hard werken. Worden ze vooral gemotiveerd door financiële prikkels? Of eerder door psychologische factoren zoals concurrentiedrang of de motivatie om anderen te helpen?

Geld voor scholing blijft op de plank liggen volgens werkgevers

Werknemers gebruiken een groot deel van de beschikbare opleidingsbudgetten niet. Dat zegt werkgeversvereniging AWVN op basis van eigen onderzoek.

Recente resultaten

Picnic-klant is meest tevreden
12 jan

Noorderlingen die online boodschappen doen zijn overwegend tevreden over de supermarkten waar ze hun bestelling doen. Picnic krijgt het hoogste rapportcijfer: 8,3.

Noordelijke thema’s bij kiezer niet bovenaan
20 nov

Typisch noordelijke thema’s zoals de leefbaarheid op het platteland, de Groninger gaswinning en stikstof staan bij de meeste Groningers en Drenten niet bovenaan hun zorgen voor de komende verkiezingen.

Zorgen over toekomst huisartsenzorg
18 sep

Patiënten in Drenthe, Groningen en Friesland zijn in grote meerderheid tevreden over hun huisarts, maar ze maken zich wel zorgen over de toekomst van de huisartsenzorg in het Noorden.