Studie: vierdaagse werkweek goed voor bedrijf en personeel

6 maart 2023
Een vierdaagse werkweek is voor de meeste werknemers veel productiever dan de traditionele werkweek van vijf dagen. Dat is de conclusie van een groot onderzoek in Groot-Brittannië onder bijna 3000 werknemers van zestig bedrijven. Bij het onderzoek, dat wordt beschreven als het grootste ooit naar dit thema, waren onder anderen onderzoekers van de Universiteit van Cambridge en het Amerikaanse Boston College betrokken.

Vervullen vacatures nog lastiger

13 februari 2023
Nederlandse bedrijven hebben steeds meer moeite om vacatures te vervullen. Volgens uitkeringsinstantie UWV komen er in veel gevallen amper reacties van sollicitanten binnen.

Digitaal bankieren voor miljoenen moeilijk

1 februari 2023
Miljoenen Nederlanders hebben moeite met digitaal bankieren, terwijl steeds meer betaalzaken digitaal worden geregeld. Daarvoor waarschuwt De Nederlandsche Bank (DNB), die banken oproept meer in te zetten op persoonlijk contact waarbij klant en bankmedewerker fysiek op dezelfde locatie zijn.

Prijspeil funest voor gezonde voornemens

16 januari 2023
Het is traditioneel een van dé goede voornemens in het nieuwe jaar: gezonder leven. Dat is misschien wel lastiger dan ooit, nu sporten en gezond eten alsmaar duurder worden.

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van Mediahuis Noord.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.