Meer jongeren op eilanden 

25 juni 2018
Het aantal inwoners in de leeftijdsgroep 18-30 jaar op de Waddeneilanden is tussen 2013 en 2018 met 27 procent gegroeid. Op Vlieland is de groei -51procent-het grootst. Van 2000 tot 2012 nam het aantal jongeren op de Wadden nog af, met 34 procent. Dat meldt het Fries Sociaal Planbureau (FSP) op basis van onderzoek naar de bevolkingsontwikkeling en werkgelegenheid op de Waddeneilanden.

Lees meer
Jongeren willen weg uit eigen dorp

21 juni 2018
Er is vrijwel geen behoefte meer aan huurwoningen in de kleine dorpen. Starters willen voor het overgrote deel weg uit het dorp, aldus een onderzoek. Het vertrek van jongeren uit dorpen tot duizend inwoners is niet te wijten aan gebrek aan beschikbare starterswoningen in de huur- of koopsector, zo blijkt uit het Woonbehoefteonderzoek Kleine Dorpen.

Lees meer
We ergeren ons vooral aan hondenpoep en hardrijders

18 juni 2018
Het mag dan heerlijk wonen zijn in Nederland, toch ergeren we ons bij tijd en wijle kapot. Waaraan? Daarvoor levert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wetenschappelijk bewijs. Hardrijden, hondenpoep en parkeerperikelen zijn ons een doorn in het oog.

Lees meer
Regionale verschillen in gebruik ruggenprik

15 juni 2018
Geboorte-interventie verschilt enorm per provincie. Vooral bij pijnbestrijding en het gebruik van weeënopwekkers valt dat op. Dat blijkt uit een groot onderzoek naar regionale verschillen rond ingrijpen bij de bevalling, dat gisteren is gepubliceerd. Verloskundige Anna Seijmonsbergen van het Amsterdamse ziekenhuis VUmc pluisde alle ruim 600.000 bevallingen van 2010 tot en met 2013 na op interventies.

Lees meer

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.