Steeds minder grove taal in kinderboeken

20 oktober 2017
Schrijvers van kinderboeken gebruiken steeds minder grove woorden in hun publicaties. Dat blijkt uit onderzoek van de Bond tegen vloeken. Sinds 2014 is er duidelijk sprake van een dalende lijn, aldus de bond. De Bond tegen vloeken onderzoekt jaarlijks de door de CPNB (Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek) genomineerde en gewaardeerde kinderboeken.

Lees meer
Nederlandse werknemer is het vaak eens met baas

19 oktober 2017
Nederlandse werknemers kunnen het over het algemeen beter vinden met hun baas dan werknemers in andere Europese landen. Dat meldt loonstrookverwerker ADP op basis van onderzoek onder meer dan 3200 werkgevers en ruim 5300 werknemers in dertien landen. Volgens de onderzoekers komen meningen van werknemers en werkgevers in Nederland relatief vaak overeen.

Lees meer
Helft mkb slachtoffer digifraude

17 oktober 2017
Bijna de helft van ondervraagde mkb’ers had afgelopen jaar last van fraude via internet. Dat blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel (KvK). De helft van die digifraude-slachtoffers leed financiële schade. De bedragen liepen uiteen van veertig euro tot een kwart miljoen, aldus de KvK in haar rapport Preventie door het mkb tegen digitale fraude, dat gisteren verscheen.

Lees meer
Rijke mensen voelen zich veel vaker gezond

16 oktober 2017
Geld maakt niet gelukkig, maar rijke mensen voelen zich wel veel vaker gezond. Van de gemiddelde villawijkbewoner is 62 procent uitermate content met zijn of haar fitheid, maar binnen huishoudens in zogenoemde achterstandswijken daalt het gevoel van tevredenheid over de eigen gezondheid naar 28 procent. Bijna de helft van de volwassen Nederlanders geeft zijn eigen gezondheid uiteindelijk het cijfer 8 of hoger, zo blijkt uit een onderzoek onder bijna 8500 mensen dat vandaag verschijnt.

Lees meer

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.