Oldambtplein in top van ‘gevaarlijkste rotondes’

25 april 2018
Het Oldambtplein in Winschoten is door RTL Nieuws uitgeroepen tot een van de gevaarlijkste verkeerspleinen van Nederland. De zender heeft onderzoek verricht naar rotondes in Nederland. Honderden rotondes in het land werden bekeken. In samenwerking met verkeersbureau VIA werden alle ongelukken op rotondes in vier jaar tijd in kaart gebracht.

Lees meer
Burger met plan vaak van kastje naar de muur

24 april 2018
Gemeenten leven in hun eigen wereld, zijn log, traag en ondoorzichtig. Dat is de uitkomst van het onderzoek naar burgerinitiatieven door de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen. ,,Ik kan me voorstellen dat mensen moedeloos worden. Ze worden van het kastje naar de muur gestuurd als ze zelf iets willen ontwikkelen’’, concludeert Van Zutphen. Hij presenteert zijn bevindingen in het rapport Burgerinitiatief: Waar een wil is....

Lees meer
Filedruk vormt voor Nederland bedreiging

23 april 2018
In de eerste drie maanden van dit jaar stonden er fors meer files, zo meldt de ANWB . De zogenoemde filezwaarte, de lengte van een file vermenigvuldigd met de duur, steeg ruim 25 procent. Naast het toegenomen aantal voertuigen op de weg, hebben ook de weersomstandigheden volgens de ANWB grote invloed gehad op de doorstroming op onze wegen.

Lees meer
Mantelzorgers willen meer informatie

20 april 2018
Het merendeel van de mantelzorgers in Noordoost-Fryslân heeft behoeft aan meer informatie over de mogelijkheden van mantelzorg. Met name mensen die zorgen voor iemand met dementie of een psychische aandoening willen meer informatie ontvangen, blijkt uit onderzoek van Partoer onder de 75 leden van het mantelzorgpanel van de gemeenten in de regio.

Lees meer

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.