Werknemer wil liever goede werkplek dan gezonde lunch

17 augustus 2017
Voor de helft van de Nederlandse werknemers is de inrichting van de werkplek het meest belangrijk om de werkdruk te verlagen. Dit geldt vooral voor mensen die geen fysiek belastend werk hebben.

Lees meer
Weinig visite in Nederland.

11 augustus 2017
In Nederland ontvangt slechts 5 procent van de mensen dagelijks of wekelijks gasten thuis. Daarmee blijven ze achter bij het wereldwijde gemiddelde van 25 procent. Mexicanen en Argentijnen zijn het vaakst gastheer of -vrouw. Het overgrote deel van de Nederlanders (83 procent) krijgt minder dan één keer per maand bezoek of zelfs helemaal nooit.

Lees meer
Steeds meer opgespoorde verzekeringsfraudeurs.

10 augustus 2017
Verzekeraars hebben in 2016 precies 10.001 fraudeplegers opgespoord. Dat is een stijging van 20 procent ten opzichte van 2015. Met de opgespoorde zaken was een bedrag van ruim 83 miljoen euro gemoeid, blijkt uit gepubliceerde jaarcijfers van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV) van het Verbond van Verzekeraars.

Lees meer
Samen met pensioen lastiger.

8 augustus 2017
Tegelijk met pensioen is het ideaal voor honderdduizenden tweeverdieners van 60 jaar en ouder. Door de stijgende pensioenleeftijd is dat voor een op de vijf stellen financieel niet haalbaar. Samen met pensioen, dat ziet de helft van de 60-plussers met een werkende partner wel zitten, maar uit onderzoek van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) in Den Haag, blijkt dat steeds lastiger.

Lees meer

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.