Zorgen minister over gering aantal topvrouwen

11 September 2023
Het aandeel vrouwen in de raden van commissarissen van Nederlandse beursondernemingen is dit jaar gegroeid van 38 procent naar 39 procent, meldde hoogleraar Mijntje Lückerath aan TIAS School for Business and Society (Tilburg University) op basis van eigen onderzoek.

Tekort aan personeel levert ook geluk op

1 September 2023
Wat lastig is voor werkgevers, is een zegen voor het personeel. Omdat er zo'n tekort is aan arbeidskrachten in bijna alle sectoren, hebben bedrijven meer aandacht voor het welzijn van hun werknemers. Zij merken dat de balans tussen werk en privé hierdoor verbetert en dat er meer aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.

Veel minder plastic in de oceaan

22 augustus 2023
Er drijft veel minder plastic in de oceanen dan tot nu toe gedacht, blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van de Universiteit Utrecht. Oceanoloog Mikael Kaandorp, die onlangs promoveerde op dit onderwerp aan de Universiteit Utrecht, combineerde 20.000 observaties van over de hele wereld.

Nederlanders doen nog amper iets met ChatGPT

31 juli 2023
Nederlanders maken amper gebruik van ChatGPT, de bekendste toepassing op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dat concludeert digitaal specialist Snakeware uit Sneek na onderzoek.

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van Mediahuis Noord.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.