Kinderen eten gezonder

23 november 2022
Friese kinderen (vier tot en met twaalf jaar) eten vaker fruit en groente vergeleken met vier jaar geleden. Ze drinken ook minder suikerhoudende dranken en meer water. Dat blijkt uit de Kindmonitor, een onderzoek van GGD Fryslân naar de gezondheid van kinderen van nul tot en met twaalf jaar.

Wat doet u bij online pestgedrag? Nederlanders grijpen nauwelijks in

18 november 2022
Het is momenteel vrij onwaarschijnlijk dat omstanders in actie komen tegen online shaming en cancelling, meldt Netwerk Mediawijsheid na onderzoek.

Langere reistijden zonder auto

10 november 2022
De auto mag door milieumaatregelen in een kwaad daglicht staan, zonder dat vervoermiddel is het nog steeds behoorlijk behelpen. Dat concluderen onderzoekers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), adviseurs van het kabinet. De aanrijtijd naar werk of belangrijke voorzieningen is met de auto namelijk veel korter dan met ander vervoer, zelfs in de spits.

Meestal nog ongezond eten in de aanbieding

28 oktober 2022
Om een eind te maken aan het toenemende overgewicht in Nederland beloofden de supermarkten de aankoop van gezonde voeding te stimuleren. Daar is nog niet veel van terecht gekomen, blijkt uit onderzoek van Stichting Questionmark.

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van Mediahuis Noord.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.