Meeste Amerikanen geen kerklid

13 april 2021
Minder dan de helft van de Amerikanen is nog lid van een kerk, moskee of synagoge. Dat is voor het eerst in de geschiedenis van het land, maakte onderzoeksbureau Gallup bekend.

Lees meer
Prijswinnaars eerste kwartaal 2021 bekend!

6 april 2021
De prijswinnaars van RegioNoordPanel zijn bekend (eerste kwartaal 2021)! Onder de “lees meer” kunt u lezen wie de gelukkige winnaars zijn van één van de tien gratis kwartaalabonnementen op Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant of het Friesch Dagblad.

Lees meer
Weinig kennis over energietransitie

23 maart 2021
Nederlanders weten over het algemeen maar weinig over de energietransitie. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE). Bureau Motivaction peilde de kennis over de overgang naar duurzame energie in ons land. Die bleek niet groot. Zo schatten ondervraagden gemiddeld in dat het aandeel hernieuwbare energie een kwart is van het totale energiegebruik. In werkelijkheid is dit nog maar 8,7 procent.

Lees meer
ICT lijkt een van de meest vervuilende sectoren te worden

19 maart 2021
De ICT-sector is hard op weg om een van de meest vervuilende sectoren van Nederland te worden. Dat meldt het Amsterdam Economic Board op basis van een studie. Volgens het onderzoek kosten productie en gebruik van hardware veel energie en gaat het gepaard met vervuiling.

Lees meer

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.