Wereldbevolking bereikt al snel de piek

6 augustus 2020
Volgens een nieuwe Amerikaanse studie kan de wereldbevolking in 2100 twee miljard mensen minder tellen dan eerdere VN-prognoses suggereren. Dat is goed nieuws voor het klimaat. De groei van de wereldbevolking kan ruim voor het einde van de eeuw, dus eerder dan verwacht, een piek bereiken, luidt de conclusie van een onderzoek van de Verenigde Naties.

Lees meer
Toekomst Drentse dorpshuizen bedreigd door coronacrisis

31 juli 2020
De coronacrisis heeft voor donkere wolken boven de Drentse dorpshuizen gezorgd. Dat concludeert BOKD, het netwerk van Drentse dorpen en dorpshuizen na onderzoek onder 92 buurt- en dorpshuizen en 20 dorpsinitiatieven. Volgens de Brede Overleggroep Kleine Dorpen Drenthe (BOKD) kan ruim een derde van de dorpshuizen de tegenvallende omzetten als gevolg van de coronacrisis niet opbrengen.

Lees meer
Meer topsporters geloven in schone sport

24 juli 2020
Topsporters in Nederland vertrouwen er steeds meer op dat de sport op nationaal niveau schoon is. Het aandeel topsporters dat beïnvloeding van de uitslagen van nationale topsportevenementen door dopinggebruik realistisch acht, daalde van 18 procent in 2015 naar 6 procent in 2019, meldt het Mulier Instituut na onderzoek in opdracht van het ministerie van VWS.

Lees meer
Drentse jongeren drinken en roken minder, maar mentale druk neemt toe

17 juli 2020
Drentse jongeren roken en drinken minder, maar de mentale druk die ze ervaren neemt wel toe. Dat blijkt uit de Gezondheidsmonitor van GGD Drenthe. GGD Drenthe voerde dit onderzoek, in samenwerking met het RIVM, in het najaar van 2019 uit. Ruim 5300 Drentse jongeren uit klas 2 en 4 beantwoordden vragen over hun (mentale) gezondheid en rook- en drinkgedrag. 

Lees meer

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.