Noorderlingen loyaal aan zorgverzekeraar

26 januari 2021
Inwoners van Noord- Nederland zijn trouw aan hun zorgverzekeraar. Slechts tien procent stapt over. Dat blijkt uit een onderzoek van Marklinq (onderzoeksgroep van de Hanzehogeschool Groningen) onder ruim duizend Drenten, Groningers en Friezen. Het is de tweede keer dat het regionale onderzoek is uitgevoerd.

Lees meer
Mensen dringen voor bij vaccinatie

22 januari 2021
Groepen die nog niet in aanmerking komen voor een coronavaccin hebben zich al wel veelvuldig aangemeld bij de GGD om gevaccineerd te worden. Dat meldt Nieuwsuur op basis van eigen onderzoek. De volgorde van het vaccinatieschema van het kabinet loopt daardoor nu al vast en mensen belanden onbedoeld op een wachtlijst.

Lees meer
Weer meer verkeersslachtoffers

18 januari 2021
Het was een ambitieus streven: het aantal verkeersdoden in 2020 terugbrengen naar 500. Toenmalig verkeersminister Camiel Eurlings was er in 2008 van overtuigd dat dit gehaald zou kunnen worden. Maar in plaats van veiliger werd het gevaarlijker op de weg. Ook het afgelopen jaar zijn er wéér meer slachtoffers gevallen dan in het jaar ervoor.

Lees meer
Minima mijden zorg uit vrees voor kosten

11 januari 2021
Bijna de helft van de mensen met een minimum inkomen in Smallingerland ziet soms of regelmatig af van zorg vanwege de rekening. Dat zijn naar verhouding meer mensen dan in vergelijkbare gemeenten, blijkt uit een breed onderzoek naar armoede dat Smallingerland heeft laten doen. Het Groninger bureau Kwiz hield daarvoor onder meer een enquête onder 3200 minimumhuishoudens in de gemeente.

Lees meer

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.