Wildlands duurste zoo: gezin is 150 euro kwijt.

22 juni 2017
Het zijn van die records die je liever niet haalt, zeker niet als zo’n ‘mijlpaal’ ook nog eens breed wordt uitgemeten in Kampioen, veruit het grootste tijdschrift van Nederland: Wildlands is de duurste dierentuin van Nederland. Ook nog eens met vlag en wimpel, blijkt uit onderzoek van de ANWB. Die heeft uitgezocht hoeveel een dagje dierentuin kost voor een gezin met twee kinderen van 8 en 10 jaar, inclusief entree, patat, een drankje en parkeergeld.

Lees meer
Kaas- en viswinkels zijn in trek.

19 juni 2017
Terwijl slagers en groentewinkels terrein verliezen op supermarkten, groeit het aantal kaas- en viswinkels in Nederland. Dat blijft uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het aantal kaaswinkels (boerenwinkels en marktkramen niet meegerekend) nam van 2007 tot 2017 toe met 130 tot 605, een groei van ruim 27 procent. De afgelopen vier jaar was sprake van een versnelling: per saldo kwamen er 80 winkels bij. Amsterdam kende zelfs een explosieve groei van het aantal kaaswinkels: met 80 procent.

Lees meer
Fries als toerist in eigen provincie vergeten.

16 juni 2017
Ondernemers en overheden in Friesland zetten stevig in op versterking van het toerisme. Ze vergeten een wel heel belangrijke partij: de eigen inwoners, zo stelt onderzoeker Jelmer Jeuring. Nieuwe dingen ontdekken, leren omgaan met het onbekende.

Lees meer
Smartphonegebruik ouders irriteert jongeren.

14 juni 2017
Niet alleen ouders hebben last van het smartphonegebruik van hun kinderen, ook jongeren zeggen te lijden onder de telefoonobsessie van hun ouders. Sommige jongeren voelen zich zelfs genegeerd door hun ouders, zo blijkt uit een grootschalig onderzoek van de Nationale Academie voor Media en Maatschappij naar het smartphonegebruik in gezinnen.

Lees meer

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.