Rijke mensen voelen zich veel vaker gezond

16 oktober 2017
Geld maakt niet gelukkig, maar rijke mensen voelen zich wel veel vaker gezond. Van de gemiddelde villawijkbewoner is 62 procent uitermate content met zijn of haar fitheid, maar binnen huishoudens in zogenoemde achterstandswijken daalt het gevoel van tevredenheid over de eigen gezondheid naar 28 procent. Bijna de helft van de volwassen Nederlanders geeft zijn eigen gezondheid uiteindelijk het cijfer 8 of hoger, zo blijkt uit een onderzoek onder bijna 8500 mensen dat vandaag verschijnt.

Lees meer
Minder leegstand winkels verrast

13 oktober 2017
De leegstand van winkelruimte in Groningen is met 50 procent gedaald. Wethouder Joost van Keulen (VVD) is verrast door de scherpe daling. Er is onder meer grote belangstelling voor het nieuwe winkelgebied aan het Sontplein. Dit blijkt uit onderzoek door het Planbureau voor de Leefomgeving. De leegstand was in april 2016 nog 11,2 procent. Een jaar later is dit gedaald tot 5,6 procent.

Lees meer
Nederland scoort hoog op concurrentielijst

11 oktober 2017
Nederland is voor het tweede jaar op rij de meest concurrerende economie van de Europese Unie. Dat blijkt uit onderzoek van het World Economic Forum (WEF). Een goede infrastructuur en sterke innovatiekracht maken dat Nederland zelfs grote buur Duitsland voor weet te blijven.

Lees meer
Vrouw zonder vast werk minder snel moeder

10 oktober 2017
Vrouwen die geen vast werk hebben worden minder snel moeder dan vrouwen die wel een dienstverband hebben. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. Het onderzoeksinstituut onderzocht een jaar lang een groep van 25.000 kinderloze vrouwen tussen de 18 en 45 jaar met een partner.

Lees meer

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.