Londenaren besparen geld door terug te keren naar kantoor

1 september 2022
Thuiswerkers in London die geld willen besparen kunnen in de wintermaanden beter terugkeren naar kantoor vanwege de sterke stijging van de energierekening in het Verenigd Koninkrijk. Werknemers die elke dag naar kantoor gaan kunnen in januari 2023 ongeveer 50 pond (bijna 60 euro) per week besparen als ze naar hun werkplek kunnen lopen of fietsen, meldt prijsvergelijkingssite Uswitch.

Het voordeel is volgens Uswitch te danken aan het geld dat werknemers besparen doordat ze hun huis niet de hele dag hoeven te verwarmen. Degenen die in januari vanuit huis blijven werken zullen naar verwachting zo’n 175 pond (209 euro) per week aan energiekosten en andere kosten zoals bijvoorbeeld het kopen van eigen koffie moeten betalen. Een stijging van de kosten van het woon-werkverkeer zullen de besparingen wel verminderen. Voor werknemers die geen reisvergoeding krijgen en met de metro naar kantoor gaan bedraagt de besparing 15 pond (17 euro) per week. Voor degenen die de bus nemen komt de wekelijkse besparing uit 35 pond (42 euro).

Uswitch schat dat de gemiddelde maandelijkse energierekening in januari zou kunnen oplopen tot 683 pond (814 euro) voor thuiswerkers, vergeleken met 492 pond (582 euro) voor degenen die naar kantoor gaan. De vergelijkingssite gaat ervan uit dat thuiswerkers per dag 25 procent meer elektriciteit en 75 procent meer gas verbruiken. De financiële prikkel om naar kantoor te komen zal waarschijnlijk worden verwelkomd door sommigen in de City of London, waar financiële instellingen hebben aangedrongen op een terugkeer naar kantoor. Volgens een onderzoek van adviesbureau Advanced Workplace Associates gaat op dit moment minder dan de helft van de werknemers in de Britse banksector op een gemiddelde dag naar kantoor. Bij de verzekeraars is dat slechts 18 procent van de werknemers.

Bron: Dagblad van het Noorden
Gepubliceerd: 18-08-2022

Recente nieuwsberichten

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van Mediahuis Noord.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.