Werkenden verwachten volgend jaar meer salaris

16 september 2020
Coronacrisis of niet: bijna een kwart van de werkenden verwacht dat hun nettoloon volgend jaar zal stijgen. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstverlener Visma Raet. In het onderzoek werd ruim duizend werkenden gevraagd naar hun verwachtingen met betrekking tot de plannen van het kabinet.

Ondanks de coronacrisis is het merendeel van de werkenden positief gestemd over het nettoloon. 24 procent verwacht dat het zal stijgen, 66 procent denk dat het gelijk zal blijven. Vorig jaar ging nog bijna een derde (32 procent) van de werknemers ervan uit dat het nettoloon omhoog zou gaan.

,,Er zijn genoeg bedrijfstakken waar het tijdens de coronacrisis heel goed ging”, verklaart Joke van der Velpen van Visma Raet de positiviteit van een kwart van de ondervraagden. ,,Denk aan de bouwmarkten, de tuincentra en de logistiek. Daar denken veel mensen toch dat ze er toch op vooruit zullen gaan in 2021.” Vooral mensen die boven modaal verdienen, hebben hoop. ,,Die hebben er waarschijnlijk vertrouwen in dat hun baan blijft bestaan.” Toch is er ook een groep, 11 procent van de ondervraagden, die denkt dat ze salaris zullen moeten inleveren. ,,Dat zijn vermoedelijk mensen die in de horeca of het toerisme werken”, aldus Van der Velpen.

Bron: Leeuwarder Courant
Gepubliceerd: 03-09-2020

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.