Per persoon 7 kilo minder eten verspild

16 oktober 2019
Nederlanders zijn thuis minder voedsel gaan verspillen. In 2019 was dat per persoon 7 kilo minder dan in 2016, blijkt uit onderzoek in opdracht van het kabinet.

De afgelopen drie jaar is ook minder drinken weggespoeld via de gootsteen en het toilet. Daarmee ligt Nederland volgens minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op koers voor het behalen van haar doel: een halvering van de voedselverspilling in 2030. Het onderzoek geeft geen verklaring voor de daling. De toegenomen aandacht voor verspilling zal een rol spelen, vermoedt de minister. ,,Initiatieven om voedselverspilling tegen te gaan, werpen vrucht af”, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer. Toch wordt per Nederlander nog altijd 34,3 kilo eten verspild. Volgens de onderzoekers is bij brood, zuivel, groente en fruit nog veel winst te boeken. ,,We zijn op weg, maar er is nog veel verbetering mogelijk”, stelt ook Schouten. Sinds 2010 wordt in opdracht van het ministerie elke drie jaar gemeten hoeveel voedsel in huishoudens wordt verspild.

Bron: Dagblad van het Noorden
Gepubliceerd: 03-10-2019

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.