Enquete: cyberaanvallen zijn de grootste bedreiging

25 februari 2019
Cyberaanvallen door andere landen vormen voor Nederlanders de grootste dreiging in de wereld. Bijna driekwart vindt digitale oorlogsvoering een groot gevaar. Zo’n drie jaar geleden was dat ongeveer de helft.

Verder maken Nederlanders zich veel zorgen over klimaatverandering (70 procent) en Islamitische Staat (67 procent). Ongeveer een kwart van de Nederlanders is bezorgd over de wereldeconomie. Volgens een wereldwijde enquête van Pew Research Center is Nederland een van de vier landen waar mensen cyberaanvallen op de eerste plek zetten. Ook Amerikanen, Japanners en Zuid-Afrikanen vinden digitale aanvallen de grootste dreiging.

In dertien landen vrezen mensen vooral klimaatverandering. Dat zijn bijvoorbeeld Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Canada, Australië en Kenia. Frankrijk, Italië, Rusland, Tunesië en Israël zijn landen die vooral bang zijn voor IS. Van de 26 onderzochte landen is Polen het enige dat Rusland als grootste dreiging noemt. Aan het onderzoek van Pew deden 27.612 mensen uit 26 landen mee.

Bron: Friesch Dagblad
Gepubliceerd: 12-02-2019

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.