Biseksuelen hoeven niet zo nodig uit de kast  

4 september 2018
De meeste biseksuelen in Nederland hebben er geen behoefte aan om ,,uit de kast te komen.” Ze vinden dat kunstmatig, gedwongen en niet relevant. Biseksualiteit is een belangrijk, maar niet alomvattend onderdeel van hun leven en daar hoeft niet de nadruk op gelegd te worden.

Dat blijkt uit een onderzoek waarop sociaal geograaf Emiel Maliepaard (29) volgende week aan de Radboud Universiteit in Nijmegen promoveert. Volgens de universiteit is nooit eerder onderzoek gedaan naar het dagelijks leven van biseksuelen. Vier procent van de Nederlanders leidt een biseksueel leven en 15 procent heeft gevoelens voor zowel mannen als vrouwen. ,,De nadruk op een comingout, ook in tv-programma’s, strookt niet met de alledaagse werkelijkheid”, zegt Maliepaard.
 
,,Zelfs wetenschappers stellen dat je dan pas je seksuele ontwikkeling afsluit en ten volle van vrijheid kan genieten. De meeste biseksuelen zijn het daar helemaal niet mee eens. Ze maken geen geheim van hun gevoelens, maar praten er alleen over met door henzelf gekozen anderen als dat relevant is.” Anders dan homoseksuelen, transgenders en lesbiënnes hebben biseksuelen nauwelijks ,,voorvechters op de barricades”, stelt Maliepaard. ,,Deze groep heeft geen politieke drijfveer en wil geen etiket opgeplakt krijgen.”
 
Bron: Dagblad van het Noorden
Gepubliceerd: 21-08-2018

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.