Jongere deelt geloofstwijfel vooral met zijn vrienden

8 maart 2018
80 procent van de christelijke jongeren in Nederland kent weleens twijfels met betrekking tot het geloof. Dat blijkt uit een onderzoek van Alpha Nederland en EO BEAM. Jongeren twijfelen meer over zichzelf als christen dan over het bestaan van God. Bijna 90 procent van de respondenten gaf aan in God te geloven.

Van de ondervraagden brengt 67 procent hun twijfels weleens ter sprake. Ze delen hun geloofstwijfels vooral met vrienden (84 procent), met God (56 procent), op hun jeugdgroep/ kring (48 procent) en met hun ouders (36 procent). De jongeren die hun twijfels niet aankaarten, geven onder andere aan dat ze niet goed weten met wie en hoe ze hun twijfels kunnen bespreken. Ook zijn er jongeren die hun twijfels niet willen delen, sommige schamen zich ervoor. 43 procent van de jongeren ervaart voldoende ruimte om hun levensvragen en twijfels in de kerk te bespreken. Bijna een derde van de jongeren geeft aan dat er onvoldoende ruimte is.
 
Aan het onderzoek deden 875 jongeren mee. Het merendeel (85 procent) was tussen de 15 en 23 jaar. Meer dan de helft van de ondervraagde jongeren (52 procent) is met enige regelmaat of heel actief op zoek naar antwoorden op hun twijfels en levensvragen.
 
Bron: Friesch Dagblad
Gepubliceerd: 23-02-2018

Bent u regionaal betrokken en wilt u dat uw mening meetelt?

Word dan panellid van het RegioNoordPanel.

Geef uw mening over (nieuwe) producten van NDC mediagroep.

Als dank voor uw medewerking maakt u elk kwartaal kans op leuke prijzen!

Horen de redacties van LC, DVHN en FD ook uw stem?

Via het RegioNoordPanel geven noorderlingen hun mening over uiteenlopende onderwerpen.